IMPREGNEREN

Impregneren houdt het vocht buiten, maar maakt de gevel tevens vuilafstotend. Vuil heeft minder snel kans om te hechten op de schone en droge ondergrond. Het soort steen en de voegsamenstelling van de gevel bepalen welk soort impregneer het beste resultaat geeft. Ook de wijze waarop deze wordt aangebracht kan op verschillende manieren. Laat u door ons hierover adviseren.

Bij het impregneren wordt de gevel bewerkt met een speciaal middel dat de muren laat ‘ademen’. Daardoor kan het ongewenste vocht van binnen uit uw woning kan verlaten, terwijl vocht van buiten uw woning niet kan binnen dringen. Het impregneren van uw woning zorgt er tevens voor dat uw woning beter is geïsoleerd, omdat uw gevel droog blijft.

Voor woningen die gebouwd zijn met een poreuze steensoort (sterk vochtopnemend), raden wij u aan om de buitenmuren te impregneren. Een sterk vochtopnemende steensoort zorgt dat vocht en stoffen sneller worden opgenomen in de muur. Iets wat u niet wil. Impregneren zorgt dan ook voor een laagje op de buitenmuren, waardoor die beschermd worden.