STRALEN VAN UW GEVEL IN LIMBURG

Voor gevels die zwaar bevuild zijn, adviseren wij om deze door ons te laten (zand)stralen. Omdat het toegepaste straalmiddel met water wordt gemengd wordt deze methode ook wel natstralen genoemd. Hiermee ‘poetsen’ we als het ware het vuil van de gevel. De resultaten zijn verbluffend!

Het is een misverstand om te denken dat stralen of zandstralen alleen bij oude, panden wordt toegepast. Niets is minder waar. Tegenwoordig worden steeds vaker jonge woningen gezandstraald.

Het grote voordeel van reinigen door middel van stralen ten opzichte van schoonspuiten onder hoge druk, is het constant schurende effect dat uitgeoefend wordt op de gevelstenen. Op die manier wordt alleen de toplaag van de stenen goed gereinigd zonder dat de zwakke plekken van de steen met te veel druk onder handen wordt genomen. Dit voorkomt dat er spleten ontstaan in de steen, die niet meer weg te werken zijn.

In enkele gevallen mag of kan er niet gezandstraalt worden, als de steen te poreus is of als het om monumentale panden gaat. In die gevallen kunnen we de gevels chemisch reiningen. Ongeacht welke methode er wordt gekozen: na afloop ruimen we alle afval netjes op en voeren het af.

Na het stralen is het verstandig om de gevel te impregneren, om zo de vervuiling te vertragen.